Hovězí na mrkvi a hrášku

Víkendové vaření je ve znamení kompromisů, tedy snažíme se vybrat takové jídlo, aby byli spokojení všichni. Dnešní nedělní oběd se tedy nesl v omáčkovém duchu. Díky velkému nákupu v Globusu jsem měla hezký kousek hovězího masa a k němu zvolila zeleninovou omáčku s rajčatovým základem a navíc mrkev a hrášek.

Hovězí na mrkvi a hrášku

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 50 minut (tlakový hrnec)

Ingredience:

  • cca 600 g hovězího předního (krk)
  • 1 velká cibule
  • 3 velké mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g mraženého hrášku
  • cca 800 ml hovězího vývaru
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1-2 lžíce worcesterové omáčky (pro malé děti vynecháme)
  • bobkové listy
  • hrubozrnná sůl
  • barevný pepř celý
  • olej
  • 2-3 lžíce směsi Hraška (na zahuštění)

Pozn.: omáčku lze zahustit klasickou jíškou, nebo pro alergii na lepek směsí Hraška nebo odebrat část zeleniny, rozmixovat ji a poté přidat zpět do omáčky

Postup:

Nejprve si očistíme maso, nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme si na jemno cibuli, okrájíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Maso si v hrnci zatáhneme na oleji a pak jej dáme stranou. Na výpeku si pak osmahneme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mrkev a bobkový list a osmahneme. Poté přidáme směs drcených rajčat a worcesterovou omáčku (pokud ji dáváme), přidáme vývar a osolíme a opepříme. Promícháme, přiklopíme tlakový hrnec a vaříme cca 40 minut. Poté hrnec odpustíme, otevřeme a přidáme hrášek, necháme provařit cca 5 minut. Poté přidáme dle návodu směs na zahuštění Hraška a provaříme. Pokud je třeba tak dochutíme solí, pepřem. Podáváme např. s uvařeným bramborem.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *