Mandlové kytičky

Hledáte-li cukroví, co se vám doslova rozplyne na jazyku jsou tu pro vás mandlové kytičky. Je to cukroví, které je úžasně křehké a o to více lahodnější. Tyto mandlové kytičky představují další kousek v letošním bezlepkovém cukroví a jsem ráda, že jsem je upekla, protože je příští rok budu určitě péci znova.

Mandlové kytičky

počet porcí: 40 kusů (záleží na velikosti vykrajovátka)

přípravy: 30 minut + chlazení těsta (nejlépe přes noc)

Ingredience:

  • 130 g bezlepkové směsi Jizerka zelená
  • 100 g povoleného tuku (použila jsem rostlinný Prominnea)
  • 40 g třtinového cukru (moučka)
  • 50 g pomixovaných mandlí
  • moučkového cukru + vanilkový cukr na obalení nebo poprášení (nemusí být)

Postup:

V míse smícháme jizerku, povolený tuk, třtinový cukr, pomixované mandle a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který uložíme do lednice (ideální je přes noc). Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme  pomocí vykrajovátka námi zvolený tvar. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 8-9 minut.

Po upečení necháme zchladnout a buď obalujeme ve směsi cukru nebo jen poprášíme a nebo necháme jen tak.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *