Semínkovo vločková cihla

Narazila jsem na recept, který potěší ty, co mají rádi semínka. Tento chléb nebo raději cihla je zase něco jiného než klasické pečivo. Mohou si jej připravit i lidé, kteří musí ze svého jídelníčku vyřadit lepek, ale i ti co to řešit nemusí. Výsledná podoba je zcela na Vás a může být pokaždé jiná a to s ohledem na semínka a vločky, které na cihlu použijete.

Semínkovo vločková cihla

Počet porcí: střední forma na biskupský chlebíček

Doba přípravy:

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 175 g lněných semínek
  • 60 g sezamových semínek
  • 25 g chia semínek
  • 40 g dýňových semínek
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 100 g vloček jemně mletých bez lepku (použila jsem pohankové)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli

Postup:

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do mísy si nasypeme všechna semínka, přidáme sůl, olej a vejce a vše smícháme dohromady. Směs pak dáme do chlebíčkové formy (vymazané a vysypané nebo vyložené pečícím papírem) a pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.

Inspirace: Tichovy dobroty – semínkový chléb, https://www.facebook.com/372352062962109/photos/pcb.719478518249460/719478374916141/?type=3&theater

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *