Slané tyčinky

Poslední den v roce je ve znamení oslav a mlsání. Už jsem myslela, že mám hotovo, ale nedalo mi to. Chtěla jsem udělat ještě nějaké slané mlsání a proto jsem se rozhodla pro tyčinky. Jsou skvělé jen tak samy o sobě nebo je můžete posypat semínky či si je namáčet do svého oblíbeného dipu.

Slané tyčinky

Počet porcí: 2 plechy

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • 220 – 250 ml rýžového mléka
  • 220 g bezlepkové směsi Schär (universal)
  • 280 g bezlepkové směsi Jizerka zelená
  • 125 g tuku na pečení (např. Hera) (pro abkm např. Promienna)
  • 1 žloutek
  • 1 lžička soli

na posypání např. sezamová, chia semínka, mák, hrubozrnná sůl apod.

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy (doporučuji dát nejprve cca 3/4 množství mléka a poté postupně přidávat zbytek), smícháme a dobře prohněteme. Vznikne těsto konzistence zhruba jako ,,hustá bramborová kaše“. Pokud by se těsto drobilo přidáme mléko. Z těsta vyválíme válečky nebo můžete rozválet a pomocí rádelka nakrájet proužky jako tyčinky. Před pečením pak posypeme námi zvoleným posypem (já udělala jednu várku samotných a pak s chia semínky).

Pečeme na ve vyhřáté troubě na 180 stupnů cca 20 min (5 min před koncem na 200 stupnů).

Inspirace: https://www.proalergiky.cz/vareni/recept/bezlepkove-slane-tycinky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *