Banánovo amatantové lívanečky

Když se u nás marodí, tak si přilepšujeme sem tam nějakou tu laskominou. Vločkové lívance s banánem máme moc rádi a dnes jsem zvolila trochu jiné suroviny, a to vločky amarantové a mandlové mléko. Amarantové vločky mají lehce oříškovou chuť, jsou drobné a pro vločkové lívanečky jako dělané. Děti je mají nejraději s borůvkami a datlovým sirupem, ale dát si je můžete se svým oblíbeným ovocem či medem.

Banánovo amatantové lívanečky

počet porcí: cca 4 kusy (velké), 6 malých

doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 75 g amarantových vloček (cca ¾ klasického hrnku)
  • 120 ml mléka (já použila mandlové, lze i jiné rostlinné či živočišné)
  • 1 vejce
  • 1 střední, zralý banán
  • kokosový olej
  • borůvky či jiné oblíbené ovoce
  • mátové lístky (nemusí být)

Postup:

Nejprve si do vyššího hrnku nasypeme amarantové vločky a zalijeme je mlékem, tak aby byly všechny ponořeny a hrnek byl plný. Necháme vločky cca 2-3 minuty nasáknout. Mezitím si v míse rozmačkáme vidličkou banán. Poté k němu přidáme nasáknuté vločky s mlékem a vejce a promícháme metličkou. Konzistence těsta je hutnější (pokud by bylo těsto příliš řídké přidáme vločky a pokud naopak příliš tuhé, tak mléko). Není třeba mixovat mixérem amarantové vločky jsou drobné.

Lívanečky pak smažíme na troše kokosového oleje. V případě kvalitního lívanečkovníku to jde prakticky bez tuku. Nepospíchejte při jejich obracení, lívaneček se musí propéci jinak se vám bude špatně obracet.

Podáváme pokapané např. s datlovým sirupem, borůvkami a mátovými lístky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *