Bramborovo ricottové noky s rajčaty a tymiánem

Léto je obdobím, kdy člověk upřednostní lehčí jídla nejen, pokud jde o chuť ale také o přípravu. Proto jsem se rozhodla udělat noky s rajčaty, a aby to nebyly jen tak obyčejné noky, přidala jsem do nich ricottu. Určitě stojí za vyzkoušení a ve spojení s rajčaty a tymiánem představují tyto noky skvělou volbu.

Bramborovo ricottové noky s rajčaty a tymiánem

Počet porcí: 2-3

Dobra přípravy: 30 minut

  • 4 střední brambory
  • 130 g hrubé mouky
  • 50 g polenty (nebo lze nahradit stejným množstvím hrubé mouky)
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 110 g ricotty
  • Hrubozrnná sůl
  • 1-2 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 4 – 5 velkých rajčat
  • 3 snítky tymiánu (nebo o lžičku více sušeného)
  • 2 lžičky sušeného tymiánu

Noky si připravíme tak, že uvaříme brambory ve slupce do měkka. Necháme vychladnout, oloupeme. Nastrouháme nebo protlačíme přes cedník. Přidáme ostatní suroviny (vejce, hrubou mouku, polentu, ricottu, sůl, muškátový ořech) a vytvoříme těsto, že kterého si vyválíme středně tenký váleček a nožem ukrajujeme noky. Noky vaříme v osolené, vroucí vodě než noky vyplavou, poté vyndáme.

Na pánvi si rozpustíme máslo a chvíli ho pražíme dohněda. Přidáme česnek nasekaný na plátky a poté snítky tymiánu a necháme chvíli opéci. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k česneku a tymiánu. Uvařené noky přidáme k rajčatové směsi, přidáme sušený tymián, promícháme a podáváme.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *