Brokolice v křupavé kukuřičné strouhance

Brokolice u nás není nikterak oblíbená zelenina, ale funguje  pokud ji tak zvaně zamaskuji. Dnes jsem zvolila její obalovanou podobu. Nedávno jsem koupila křupavou kukuřičnou strouhanku a ta se mi pro tento účel hodila nejvíce. Byla to velmi dobrá volba, protože výsledek byl opravdu křupavý. Brokolici jsem pekla v troubě, takže odpadlo i mnou neoblíbené smažení . Tato varianta je také díky kukuřičné mouce a  strouhance bezlepková.

Brokolice v křupavé kukuřičné strouhance

Počet porcí: 3

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • 1 velká brokolice
  • sůl
  • cca 7 lžic kukuřičné mouky
  • 3-4 vejce
  • 4-5 lžic vody
  • křupavá kukuřičná strouhanka
  • směs salátů
  • hrubozrnná mořská sůl
  • olej (olivový olej)
  • k podávání např. směs salátů

Postup:

Nejprve si omyjeme brokolici, necháme okapat a vysušíme. Rozebereme ji na růžičky a tyto (syrové) osolíme. V míse si rozmícháme kukuřičnou mouku, vejce, sůl  a vodu a vytvoříme těstíčko (polotekuté konzistence). Do pevného, uzavíratelného pytlíku si nasypeme kukuřičnou strouhanku. Jednotlivé růžičky brokolice pak namáčíme v těstíčku a poté dáme do pytlíku, ve kterém máme kukuřičnou strouhanku. Uzavřeme a pořádně protřepeme. Brokolice se tam krásně celá obalí. Obalené růžičky pak klademe na plech vyložený pečící folií a potřený olejem. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Jakmile máme všechny růžičky brokolice obalené a vyskládané na plech, tak je ještě pokapeme (potřeme) trochou oleje. Pečeme na 200 stupňů cca 40 minut. V polovině pečení jednotlivé kousky otočíme.

Podáváme například se směsí salátů, pokapanou olivovým olejem a posypanou hrubozrnnou solí, nebo bramborovou kaší.

Inspirace: https://inkitchenopen.blogspot.cz/2015/01/obalovany-kvetak-peceny-v-troube.html

    

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *