Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

Zelenina se dá využít nejen při samotném vaření, ale i ve studené kuchyni. Díky tomu, že konzumujete  zeleninu v syrovém stavu, tak má nejvíce vitamínů a je tak prospěšná pro vaře zdraví. Skvělé využití je třeba v pomazánkách. Celer u nás není zrovna oblíbená zelenina, ale v této pomazánce jsme si jej vychutnali. Využila jsem sladké chuti mrkve a jablka a díky tomu nebyla chuť celeru tak výrazná.

Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

Počet porcí: vetší plastová miska

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 70 g smetanového sýra (Lučina, Palouček)
  • ¼ celeru
  • 1 střední mrkev
  • ½ jablka
  • 60 g tvrdého sýra (gouda)
  • 1 stroužek česneku
  • Vícebarevný pepř
  • Hrubozrnná sůl
  • Trocha citrónové šťávy
  • Polníček k podávání

Postup:

Celer, mrkev a jablko s i na jemno nastrouháme. Na jemno taktéž nastrouháme i tvrdý sýr. Zamícháme. Ke směsi zeleniny a sýru přidáme prolisovaný česnek. Poté přidáme tvaroh a smetanový sýr. Pomazánku osolíme, opepříme, zakápneme trochou citrónové šťávy a promícháme. Nejlépe pomazánka chutná s celozrnným pečivem. Při podávání můžeme ozdobit polníčkem.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *