Chřestová polévka s krevetami na česneku

Dnes to u nás na oběd „chřestilo“. Chřest je zelenina blízká cibuli a česneku. Přisuzují se mu výjimečné zdravotní účinky. Pokud nemáte rádi mořské plody, můžete si dát polévku bez krevet, je lahodná sama o sobě, ale pokud Vám mohu doporučit tak ji vyzkoušejte s krevetami, jsou takovou třešničkou na dortu.

Chřestová polévka s krevetami na česneku

počet porcí: 3 – 4

doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • cca 500 g zeleného chřestu
  • 1 brambora
  • 1 bílá cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olej
  • cca 12 kusů krevetek (3-4 kusy na porci)

Postup:

Nejprve si omyjeme chřest, odkrojíme špičky a spodní dřevnatou část. Dále oloupemecibuli a nakrájíme (nemusíte úplně najemno). Na oleji si krátce osmahneme chřestové špičky a dáme je stranou (požijeme je pak na dozdobení polévky). Poté si v hrnci osmahneme najemno nakrájenou cibulku, stroužek česneku a nakrájený chřest. Zalijeme vývarem, tak aby byla všechny zelenina ponořena, ale nikoliv více a vaříme. Jakmile se polévka přivede k varu, tak na jemném struhadle nastrouháme bramboru a vaříme cca 10 minut. Tak aby byla všechny zelenina měkká.

Mezitím si připravíme krevety (použila jsem mražené, již očištěné). Na pánev si dáme olej. Najemno nasekáme zbývající stroužky česneku a krátce opečeme, pak k nim přidáme krevety, které na pánvi osolíme a opepříme a vše krátce osmahneme.

Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Na závěr osolíme a opepříme. Podáváme s opečenými špičkami chřestu a krevetami.

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *