Čokoládové mini bábovičky z červené řepy

Už se mi osvědčilo, že spojení červené řepy a čokolády v podobě sladkých dezertů je velmi lahodné. Proto jsem se rozhodla využít tohoto spojení a udělat nějakou tu laskominu. Zvolila jsem formu minibáboviček,  protože to je ideální velikost na dezert a je to i rychle hotové. Další podoba dobroty z červené řepy tak byla na světě.

Čokoládové mini bábovičky z červené řepy

Počet porcí: cca 12 kusů

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience:

  • 150 g uvařené červené řepy
  • 200 g špaldové mouky (typ 630)
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 50 g holandského kakaa
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 120 g povoleného másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 ml mléka (já použila sójové, ale lze jakékoliv rostlinné či kravské)
  • 50 g vysokoprocentní čokolády

Postup:

Uvařenou červenou řepu si rozmixujte pomocí tyčového mixéru do hladka. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V jedné míse si smícháme mouku s práškem do pečiva, prosátým kakaem a solí. Bílky si vyšleháme dotuha společně s cca 1/3 cukru. Zbylý cukr pak ušleháme s máslem do pěny a vmícháme do „suché“ směsi s moukou. Do této pak vmícháme mléko, nasekanou čokoládu, červenou řepu a po částech sníh. Těstem pak plníme silikonové formičky na minibábovičky a pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut. Po vychladnutí pak vyndáme bábovičky z formiček a před podávám poprášíme trochou moučkového cukru.

Inspirace: časopis F.O.O.D. č. 2/2017

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *