Cuketovo banánový chlebíček s čokoládou

Pokud máte přebytek cuket a už jste si uvařili polévku, plněné cukety a rádi byste upekli něco sladkého, bude ideální cuketový chlebíček. U nás se vždy nějaký ten banán najde a dobrá čokoláda také. Díky cuketě a banánu není chlebíček suchý a díky čokoládě si i zmlsáte.

Cuketovo banánový chlebíček s čokoládou

Počet porcí: forma na biskupský chlebíček o rozměrech (31 x 12 x 7 cm)

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

  • 1 středně velká cuketa (365 g na jemno nastrouhaná)
  • 1 zralý banán
  • 225 g mouky (já jsem pro bezlepkovou variantu použila červenou Doves farm)
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • 75  třtinového cukru
  • 55 g tuku (např.Hera,) (pro abkm je třeba použít tuk vhodný při této dietě)
  • 55 g víceprocentní čokolády
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 1 1/2 lžička prášku do pečiva (bez lepku)
  • špetka soli

Postup:

Troubu si předehřejeme  na 180 stupňů. Čokoládu si nasekáme na menší kousky. Cuketu si okrájíme na jemno nastrouháme.V míse si smícháme prosátou mouku, koření (hřebíček, muškátový oříšek), prášek do pečiva, kakao, sůl. V druhé míse si vyšleháme cukr s vejci, přidáme povolený tuk. Prošleháme a pomalu přisypáváme sypkou směs. Nakonec přidáme nastrouhanou cuketu, pomačkaný banán a 3/4 množství čokolády. Vše promícháme. Formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem a těsto si nalijeme do formy, navrch dáme zbytek čokolády. Takto nachystaný chlebíček dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 45-50 minut. Jakmile je navrchu hnědý, ale na špejli se těsto ještě lepí, tak navrch dáme pečící papír a pečeme do té doby než je upečeno (na špejli se už těsto nelepí).

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *