Dýňové crostini s chilli a medem

Crostini nejsou náročné na čas ani na přípravu. V Itálii jsou tyto zapečené chlebíčky servírovány jako předkrm, který má mnoho různých podob, můžete si je připravit i k jakékoliv jiné příležitosti. Já jsem zvolila dýňové crostini, které vás mohou potěšit sladkou chutí medu a jemně pálivou chutí chilli.

Dýňové crostini s chilli a medem

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 250 g dýně (použila jsem hokaido)
  • hrubozrnná sůl
  • vícebarevný pepř
  • olivový olej
  • 8 plátků toastového chleba (použila jsem grahamový) (pro bezlepkovou variantu chléb bezlepkový)
  • 1 lžíce medu
  • dýňová semínka
  • ½ chilli papričky
  • máslo

Postup:

Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Dýni si omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na větší klíny. Rozložíme na plech vyložený pečící folií a pokapeme trochou olivového oleje, posílíme a opepříme. Pečeme cca 15 minut (do změknutí dýně). Poté dýni vyndáme a necháme zchladnout. Jakmile je vychladlá tak ji na hrubém struhadle nastrouháme. Toasty si nasucho opečeme na pánvi nebo v toustovači. Lehce je potřeme máslem, dáme na ně nastrouhanou dýni, pokapeme medem. Přidáme nasekanou chilli papričku a posypeme dýňovými semínky, které jsme předtím nasucho opražili na pánvi. Na závěr zakápneme olivovým olejem a na chvíli dáme pod gril a poté ihned podáváme.

Inspirace: časopis F.O.O.D. září 2016

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *