Fish and chips aneb ryba v kukuřičné strouhance a zeleninové hranolky

Zdravá variace na fish and chips, tedy ryba v obalu z kukuřičné strouhanky a zeleninové hranolky v našem případě z batátů a  celeru, vše si pečete v troubě. Snažím se, aby u nás ryba byla alespoň jedenkrát týdně. Pokud bychom měli nějakou oblíbeno podobu, tak by to byla ryba v křupavé kukuřičné strouhance.

Fish and chips aneb ryba v kukuřičné strouhance a zeleninové hranolky

počet porcí: 3

doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • ryba cca 450-500g (jakákoliv bělomasá ryba, např. treska, mnín apod.)
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • trochu mléko
  • 2 vejce
  • kukuřičná strouhanka
  • 1 – 2 batáty
  • 1/2 celeru
  • olivový olej
  • hrubozrnná sůl
  • oregáno
  • bazalka
  • tymián
  • bílý jogurt
  • hrst pažitky

Postup:

Rybu osolíme a obalíme v těstíčku, které vytvoříme smícháním vejce, mouky a trochy mléka a poté v kukuřičné strouhance a takto obalenou rybu dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Zeleninové chipsy (hranolky) můžete připravit z jakékoliv zeleniny, jako např. celer, mrkev, petržel, batát, červená řepa apod. V mém případě jsem použila batáty a celer. Zeleninu nakrájíme na hranolky a v míse smícháme olivový olej, špetku soli, oregano, bazalku a tymián a v této směsi hranolky obalíme. Dáme na druhý plech, vyložený pečícím papírem.

Pekla jsem ve vyhřáté troubě na 200 stupňů, nejprve jsem dala zaleninové hranolky (celkový čas cca 30 minut) a po cca 15 minutách jsem přidala rybu a teplotu snížila na cca 180 stupňů. Rybu jsem pekla cca 15 minut (čas je také závislý na velikosti jednotlivých kousků ryby).

Rybu je možné zakápnout citronem a přidat jogurtový dresink s pažitkou, kdy do bílého jogurtu přidáme nasekanou pažitku a osolíme.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *