Grilovaná krkovice s cibulovým relishem

Pokud jde o grilování tak já dávám přednost grilování krkovici. U nás je oblíbeným druhem masa a zkoušíme jej na všechny způsoby. Posledním zdařilým pokusem byla krkovice naložená v marinádě z koření, které krkovici dodá ten správný šmak.

Grilovaná krkovice s cibulovým relishem

Počet porcí: 2

Dobra přípravy: 30 minut + minimálně 1 hodina naložení masa

Ingredience:

  • 2 plátky krkovice (může být i ta s kostí)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky koření námořnická krkovička
  • hrubozrnná sůl
  • pepř celý vícebarevný
  • olej
  • 3 středně velké červené cibule
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce červeného vinného octa

Postup:

Maso na grilování je vždy chutnější, pokud je v marinádě naložené dostatečně dlouho. Platí tedy čím déle, tím lépe. Doporučuji minimálně jednu hodinu, ale nejlépe uděláte, pokud si maso do marinády naložíte večer a necháte jen marinovat přes noc. Chuť koření se tak krásně dostane do masa a výsledná chuť je o to intenzivnější.

Do uzavíratelné mísy (nádoby) si tedy nalijeme olivový olej a přisypeme koření. Promícháme a do marinády poklademe plátky krkovičky. Plátky musí být marinádou pokryté celé. Nádobu uzavřeme a maso necháme v chladu marinovat.

Cibulový relish si nachystáme tak, že cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. V kastrolku si rozpálíme trochu oleje a na něj zesklovatíme nakrájenou cibuli. Poté cibuli zaprášíme třtinovým cukrem, osolíme a opepříme. Cibule pustí šťávu a začne se pomalu dusit. Po cca 5 minutách přidáme červený vinný ocet, mícháme a necháme jej mírně vypařit. Výsledná chuť relishe by měla být sladko kyselá.

Nachystanou krkovici pak může ugrilovat na rozpáleném grilu, čas grilování je závislý na tom, jak je plátek vysoký. Nebo pokud nemáme venkovní gril, poslouží nám grilovací pánev. Ugrilovanou krkovičku podáváme s cibulovým relishem.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *