Houbové muffiny

V nákupním košíku jsem měla krémové žampióny a původně jsem s nimi zamýšlela polévku. Člověk míní a život mění, takže nakonec jsem z nich udělala muffiny. Manžel byl touto podobou vyloženě potěšen a já také, když jsem viděla jak mu muffiny chutnají. Muffiny jsou díky houbám a mozzarele uvnitř krásně vláčné, a to ať je jíte vlažné nebo i studené.

Houbové muffiny

počet porcí: 9 kusů

doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • 250 g krémových žampiónů
  • 30 g másla
  • 2 hrsti petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 100 g špaldové mouky (typ 630)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 balení mozzarely (125g)

Postup:

Nejprve si nakrájíme žampióny na kousky a opečeme je na pánvi, na které jsme rozehřáli máslo, dohněda. Necháme zchladnout. Nasekáme si petrželku. V míse si promícháme vejce s mlékem olejem, osolíme, opepříme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme petrželku, nastrouhanou mozzarelu a zchladlé žampióny. Vše promícháme. Těsto je hutnější. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Těstem naplníme formu na muffiny, kterou jsme vyložili buď pečícím papírem nebo košíčky na muffiny. Pečeme při 180 stupních cca 35 minut. Muffiny jsou výborné ještě vlažné, ale i studené.

Inspirace: časopis F.O.O.D leden 2017

    

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *