Hovězí na rajčatech a oreganu

Je tu víkend a opět je třeba určit směr vaření spíše ke klasické kuchyni, protože jsou doma i chlapští strávníci. S ohledem na tuto skutečnost jsem zvolila hovězí maso a jeho úpravu na omáčku společně s rajčaty a oreganem.

Hovězí na rajčatech a oreganu

počet porcí: 4-5

doba přípravy: 1 hodina (vařeno v tlakovém hrnci)

Ingredience:

  • cca 950 g hovězího masa (použila jsem loupanou plec)
  • 400 g krájených rajčat v plechovce
  • 2 lžičky oregana
  • 1 lžíce třtinového cukru (není nutné, pokud nejsou rajčata moc kyselá)
  • Hrubozrnná sůl
  • Vícebarevný pepř
  • olej
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • cca 500 ml vývaru

Postup:

Maso si nejprve očistíme a nakrájíme na větší kostky a mírně osolíme. Poté si jej v tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme. Maso vyjmeme a dáme stranou. Pak v hrnci zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme. Přidáme sladkou papriku a oregano a opět opékáme. Poté přidám krájená rajčata, pokud je třeba dosladit tak i lžíci třtinového cukru, promícháme a nakonec vrátíme maso zpět do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni cca 45-50 minut. Poté dle chuti osolíme a opepříme.

Podáváme s přílohou dle naší chuti, a to např. s těstovinami nebo knedlíkem, u nás je oblíbený karlovarský, nebo jak říkají děti rohlíčkový knedlík.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *