Hrášková polévka s avokádem

Opět další výborná obědová polévka, která vás zasytí. Před nedávnem jsem v časopise zahlédla recept na hráškovou polévku a po pročtení receptu mě zaujala jedna ingredience, a to avokádo. Není to zrovna běžná surovina do polévky, tak jsem si řekla, že to musím vyzkoušet. Výsledná polévka byla však vynikající, rychle hotová, chutná, prostě měla vše, co jsem od obědové polévky potřebovala.

Hrášková polévka s avokádem

počet porcí: 4

doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 320 g hrášku + hrst na ozdobení (pokud nemáte čerství tak lze použít i mražený)
  • 130 g avokáda + na ozdobení
  • hrst petrželky
  • hrst kopru +snítka kopru na ozdobení
  • 1 lžíce medvědího česneku nebo pasty z česnekových výhonků (nebo 1 stroužek česneku)
  • 1 lžíce olivového oleje + oříšek másla
  • 600 ml vývaru
  • hrubozrnná sůl
  • čtyřbarevný pepř

Postup:

Pokud máme hrášek čerství, tak jej vyloupeme z lusků, pokud mražený tak hrášek necháme rozmrazit. Avokádo si oloupeme a nakrájíme. Hrášek společně se všemi surovinami na polévku krátce osmahneme na oříšku másla a vše smícháme, zlijeme vývarem a kromě soli a pepře rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Na závěr dochutíme solí a pepřem a polévku prohřejeme v kastrolu. Hotovou polévku pak dozdobíme nakrájeným avokádem, hráškem a snítkou kopru.

Inspirace: http://www.albert.cz/recepty/hraskova-polevka-s-koprem-a-petrzelkou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *