Hummus z červené řepy a cizrny

Po předchozím vaření mi doma zbyla červená řepa. Bloumala jsem co s ní podniknout a narazila jsem na moc fajn recept, který mi hned padl do oka. Byl rychlý, jednoduchý (takové recepty mám moc ráda) a hlavně ve výsledku vzniklo velice chutné jídlo. Výsledek se dá označit jako pomazánka. Skvělá varianta, co namazat na pečivo a mít vyřešenou snídani, svačinu nebo večeři.

Hummus z červené řepy a cizrny

Počet porcí: 3-4

Doba přípravy: pokud máme uvařenou řepu a cizrnu 15 minut (jinak připočítat čas na jejich vaření)

Ingredience:

  • 250 g červené řepy (vařené)
  • 200 g cizrny (vařené, používám v nálevu Alnatura)
  • šťáva z ¼ citrónu
  • ½ lžičky drceného kmínu pepř
  • Hrubozrnná sůl
  • 1/2 lžička celého kmínu
  • petrželka na ozdobení
  • jogurt k podávání

Postup:

Pokud nemáte již vařenou červenou řepu, je třeba si ji nejprve uvařit. Umytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka. Řepu osušte a nechte ji zchladnout. Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou, uvařenou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete a přidejte citrónovou šťávu.

Servírujte s jogurtem, nasekanou petrželkou, skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným). Podávat můžete namazané na pečivu nebo třeba můžete hummus nabírat pomocí nachosek.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *