Kapustová polévka

Protože u nás polévky milujeme, byla by škoda kapustu na polévku nevyužít. Zkombinovala jsem ji s cuketou a řapíkatým celerem, aby krásně vynikla kapustová chuť. Zelenina polévku  sama zahustila a tímto se také tato kapustová polévka dostala do naší oblíbené kategorie polévek, ve kterých „stojí lžíce“. Přiznám se, že takové polévky mám nejraději.

Kapustová polévka

Počet porcí: 3-4

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 470 g kapusty (1/2 velké hlávky)
  • 220 g cukety
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Cca 750 ml vývaru
  • Olej
  • Hrubozrnná sůl
  • Čtyřbarevný pepř

Postup:

Nejprve si nachystáme zeleninu. Kapustu si nakrájíme na jemné proužky. Cuketu omyjeme a i se slupkou nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer pak nakrájíme na kousky a cibuli s česnekem nakrájíme na jemno. V hrnci si na oleji zesklovatíme cibulku a česnek a pak přidáme řapíkatý celer, cuketu a tak ¾ množství nakrájené kapusty. Zbytek kapusty budeme přidávat později. Zeleninu zarestneme a pak přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a vaříme zeleninu do změknutí. Pomocí tyčového mixéru zeleninu pomixujeme dohladka. Přidáme zbývající množství kapusty a ještě chvíli provaříme, tak aby byla na skus.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *