Kapustová sekaná

Sekanou doma děláme rádi a dnes jsem vyzkoušela kombinaci kapusty a mletého masa. Z této směsi je možné udělat jak sekanou tak i karbanátky, to už je vyloženě na vás. Díky kapustě může tak snížíte množství masa a tím tak tuto klasiku uděláte tak trochu zdravější. Sekaná je výborná s bramborovou kaší a salátkem.

Kapustová sekaná

Počet porcí: 4-6

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

  • 500 g kapusty
  • 500 g mletého masa (vepřové)
  • 60 g tvrdého sýra (eidam, gouda apod.)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • 4 plátky toastového (případně bezlepkového) chleba
  • 60 ml mléka
  • Hrubozrnná sůl
  • Čtyřbarevný pepř

Postup:

Nejprve si najemno nakrájíme cibulku a česnek. Rozpálíme si pánev a na oleji krátce osmahneme cibuli a česnek. Pak si nakrájíme kapustu a přidáme ji k cibuli a česneku a krátce osmahneme. Necháme zchladnout a poté přidáme k mletému masu a promícháme. Osolíme a opepříme. V druhé míse si promícháme na kostičky nakrájený toastový chleba a mléko. Poté přidáme namočený toastový chleba ke směsi masa a kapusty. Vše pořádně  promícháme, a pokud je třeba tak směs ještě dosolíme a dopepříme. Pak masovou směs přendáme do formy na chlebíček, vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Před tím než dáme sekanou do trouby tak navrch dáme 3- 4 plátky másla.

Po upečení sekanou necháme trochu zchladnout a pak krájíme na plátky a podáváme třeba s bramborovou kaší a salátem.

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *