Kedlubnová pomazánka s mrkví a cuketou

V bedýnce zeleniny jsem měla kedlubny, jednu jsem snědla jen tak samotnou a byla moc dobrá a šťavnatá, další jsem se rozhodla využít na zeleninovou pomazánku. Zkombinovala jsem tak kedlubnu, mrkev a cuketu a vznikla lehká pomazánka prakticky jen ze zeleniny. Vychutnat si ji můžete se svým oblíbeným pečivem.

Kedlubnová pomazánka s mrkví a cuketou

Počet porcí: 2-3

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

Postup:

Nejprve si okrájíme kedlubnu, cuketu i mrkev. Na hrubém struhadle si nastrouháme cuketu a kedlubnu a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Mrkev také nestrouháme nebo nakrájíme na malé kousky, přidáme nastrouhanou cuketu a kedlubnu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. V druhé míse si promícháme olivový olej a oregano. Poté vmícháme olivový olej a bylinky do směsi zeleniny a promícháme. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a dosolíme a opepříme. Podáváme na oblíbeném pečivu dozdobené petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.

Inspirace: http://www.igurmet.cz/recepty/zelenina/celozrnna-bageta-se-zeleninovou-pomazankou-6073/

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *