Kedlubnový salát se zakysanou smetanou a semínky

Když je venku teplo, tak se člověku nechce do žádného velkého vaření. Saláty jsou ideální možností jak vyřešit, co rychle uvařit. Tento salát mám moc ráda. Pokud jej vychladíte v lednici, dokáže i velmi příjemně ochladit a hlavně Vám udělá dobře v bříšku. Kdo si před létem hlídá linii, tak místo zakysané smetany zvolí bílý jogurt.

Kedlubnový salát se zakysanou smetanou a semínky

počet porcí: 4
doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 2 velké kedlubny
  • 3 polévkové lžíce nasekané petrželky, kopru, rukoly (prostě zelené bylinky, které máte rádi)
  • 2 polévkové lžíce opražených slunečnicových semínek
  • hrubozrnná sůl
  • čtyřbarevný pepř
  • 180 g zakysané smetany (kdo chce lehčí verzi nahradí smetanu jogurtem)

Postup:

Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme zakysanou smetanu, bylinky, osolíme, opepříme a vše pořádně promícháme. Salát dáme na 5 minut vychladit do lednice. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky a podáváme s oblíbeným pečivem.

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *