Kokosový koláč s ovocem a drobenkou

Opět jeden univerzální koláč, jehož podobu můžete měnit dle sezónního ovoce či vašich zásob ovoce. Základ je pořád stejný, ale díky náplni nebude tento koláč chutnat nikdy stejně. Měla jsem k dispozici opravdu zralé broskve, tak dnešní ovocná náplň byla jasná. Vyzkoušejte jej i s jiným ovocem a vyberete si ten, který Vám bude chutnat nejvíce.

Kokosový koláč s ovocem a drobenkou

Počet porcí: koláčová forma o průměru 26 cm

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

  • 220 g mouky (použila jsem červenou Doves Farm) + 35 g strouhaného kokosu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva (bez lepku)
  • 90 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 35 g tuku (např. Hera)
  • 100 ml mléka (použila jsem kokosové)
  • 5-6 broskví (či jiného ovoce, dle vaší chuti nebo sezóny)

Drobenka:

  • 35 g tuku (např. Hera)
  • 6 lžic strouhaného kokosu
  • 3 lžíce třtinového cukru

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Nejprve si nachystáme si drobenku. Smícháme tuk, třtinový cukr a kokos a vytvořte drobenku. Dáme na chvíli do lednice.

Mezitím si omyjeme broskve a nakrájíme na středně velké kostičky, nebo pokud chcete tak na měsíčky

Vyložíme si koláčovou formu pečícím papírem. Těsto na koláč si připravíme tak, že si nejprve v míse vyšleháme vejce s cukrem a poté přidáme mouku s kokosem, práškem do pečiva, povoleným tukem a nakonec přiléváme mléko. Těsto by mělo být tekuté.

Těsto nalijeme do koláčové formy, rozetřeme a poklademe ovocem, v tomto případě nakrájenými broskvemi. Navrch koláče dáme drobenku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut, až drobenka zezlátne a koláč je upečený.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *