Krémová polévka z paprik

Pakliže se u nás jakákoliv zelenina tak říkajíc zamaskuje do krémové polévky, tak ji děti ochotně přijmou. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet tuto fintu i u paprik, které jsou oblíbené jen u jednoho dítka. Díky této právě tak vznikl další možný způsob zpracování paprik v podobě lahodné polévky.

Krémová polévka z paprik

Počet porcí: 3-4

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience:

  • 4-5 paprik (lze použít bílé, zelené, žluté, červené, barva polévky je pak dána barvou paprik, já použila bílé a zelené)
  • 2 střední brambory
  • 1 cibule
  • cca 750 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce sušené petrželky
  • hrubozrnná sůl
  • vícebarevný pepř
  • olej
  • k podávání např. pár lístků rukoly a semínka černého sezamu

Postup:

Nejprve si očistíme papriky a nakrájíme je na středně velké kostičky (pár si jich dáme stranou na dozdobení při podávání). Dále si oloupeme brambory a také nakrájíme na kostičky. V hrnci na na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a pak přidáme papriky a brambory. Zeleninu lehce zarestujeme, tak ji podlijeme vývarem, osolíme a opepříme a přidáme sušenou petrželku (pokud bychom měli čerstvou, tak dáme až na konci vaření). Zeleninu necháme vařit na mírném plameni do jejího změknutí, cca 20 – 30 minut. Jakmile je zelenina uvařená, tak vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku podáváme dozdobenou malými kostičkami papriky, pár lístky rukoly a posypanou semínky černého sezamu.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *