Krevety na domácí kari pastě s kokosovým mlékem

Trocha exotiky ve vaření není na škodu. Toto jídlo si s manželem děláme moc rádi. Není to o velkém množství surovin, ale výsledná chuť je skvělá. Díky koření je toto jídlo plné chutí a vůní. Velkou výhodu má v tom, že domácí kari pastu můžete použít i na přípravu jiných jídel, ale kombinace právě domácí kari pasty, krevet a kokosového mléka je pro mě dokonalá.

Krevety na domácí kari pastě s kokosovým mlékem

Počet porcí:2

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • Kari pasta:
  • 2 šalotky
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • ½-1 chilli paprička (záleží , jak moc máte rádi pálivé)
  • ½ lžičky drceného římského kmínu
  • ¼ lžičky skořice
  • špetka muškátového květu
  • 2 lžíce kari pasty
  • cca 16 kusů mražených krevet
  • 1 plechovka kokosového mléka (450 ml)
  • 2 kusy citrónové trávy
  • hrst koriandru
  • 2 kusy jarní cibulky
  • hrubozrnná sůl
  • olej
  • popř. ústřičná nebo rybí omáčka (pokud budete dávat tak už nesolíme, nebo jen minimálně)

Postup:

Nejprve si připravíme domácí kari pastu. Já ji připravuji pomocí mixéru, kdy do nádobky nasekáme nahrubo šalotky, přidáme česnek, chilli papričku, olej a koření (kurkumu, kmín, skořici, muškátový květ) a vše umixujeme dohladka. Vznikne Vám konzistence pasty (pokud by byla moc tuhá, tak přidejte ještě trochu oleje)

Na oleji si nejprve osmahneme z obou stran krevety (pomalu rozmražené), zprudka opečeme a dáme stranou.

Poté si na stejné pánvi zarestujeme kari pastu, jakmile se nám rozvoní a prohřeje, tak ji zalijeme promíchaným kokosovým mlékem, přidáme ¼ množství koriandru, celou citrónovou trávu (doporučuji ji před přidáním do pánve jakoby naklepat ostrou stranou nože) a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme a necháme prohřát. Nakonec přidáme krevety a zbytek množství čerstvého koriandru, tak aby se krevety prohřály.

Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *