Kuřecí řízečky v zakysané smetaně a zelný salátek s mrkví

Počasí už je skoro letní a k létu patří bezesporu grilování. U nás se griluje často a tak vymýšlíme nejen nové možnosti koření, ale i příloh. Pro tentokrát jsme tedy pro děti vyzkoušeli baby koření a zelný salátek s mrkví. Aby bylo masíčko hezky křehké naložila jsem jej do zakysané smetany a nechala uležet do druhého dne. Děti byly moc spokojené, takže můžeme recept zařadit do grilovacího menu.

Kuřecí řízečky v zakysané smetaně a zelný salátek s mrkví

Počet porcí: 3-4

Doba přípravy: 20 minut + naložení masa (nejlépe přes noc)

Ingredience:

Salátek:

  • ½ hlávky zelí
  • 2 střední mrkve
  • hrst petrželky
  • 2 jarní cibulka

Zálivka:

Postup:

Nejprve si očistíme kuřecí prsa, pokud jsou velká, tak je překrojíme, abychom měli řízečky. V míse si rozmícháme grilovací koření se zakysanou smetanou. Maso mírně osolíme a naložíme do marinády ze zakysané smetany a koření. Nejlépe přes noc, maso je pak krásně křehké. Salát si připravíme tak, že si zelí omyjeme a nasekáme na nudličky, stejně tak i mrkev. V misce si uděláme zálivku, kdy prošleháme vinný ocet a med, osolíme a opepříme. Všechny ingredience prošleháme. V míse pak smícháme nakrájené zelí, mrkve, nasekanou petrželku, zalijeme zálivkou, a pokud je třeba tak osolíme či opepříme.

Maso po naložení grilujeme na grilu či na grilovací pánvi cca 6-8 minut z každé strany. Podáváme se zelným salátem s mrkví.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *