Kuskus s cizrnou a batáty

Rychlé vaření nemusí být nutně chuti na škodu. Toto jídlo je toho důkazem. Dnešní oběd byl takový ten, co dům dal, ale s výsledkem jsem byla moc spokojená. Jednotlivé ingredience mám ráda samy o sobě, a když jsem je využila ve vzájemném spojení výslednému jídlu to jen prospělo.

Kuskus s cizrnou a batáty

Počet porcí:2

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 80 g kuskusu
  • 1 malá červená cibule
  • 100 g uvařené cizny
  • 1 střední batát
  • 4 hrsti rukoly
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • šťáva z ½ citrónu

Postup:

Nejprve si uvaříme batát. V mírně osolené vodě vaříme cca 10 minut (do změknutí). Mezitím si nakrájíme červenou cibuli a na troše oleje si ji v kastrolku zesklovatíme, poté přidáme kuskus a krátce osmahneme (tak aby se kuskus rozvoněl). Kuskus s cibulkou zalijeme vařící vodou, přiklopíme pokličkou a necháme cca 5 minut nabobtnat. Poté už jen v talíři promícháme uvařený kuskus s cibulkou, uvařeným, na kostičky nakrájeným batátem, přidáme nasekanou rukolu a cizrnu. Vše promícháme a dle chuti dosolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a zakápneme citrónovou šťávou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *