Kváskové chia lívanečky se zkaramelizovanými jablky a ořechy

Další způsob jak zužitkovat odebraný kvásek při jeho omlazení má tentokráte sladkou podobu. Od kamarádky Lenky jsem dostala recept na kváskové lívanečky. Jelikož jsem ještě nějaký odebraný kvásek měla, pustila jsem se do nich a doma měly úspěch. Mizely mi přímo z talíře a končily ve spokojených bříškách.

Kváskové chia lívanečky se zkaramelizovanými jablky a ořechy

Počet porcí: cca 18 kusů (záleží na velikosti lívanečků)

Doba přípravy: příprava těsta (přes noc) + 1 hodina kynutí + 10 minut

Ingredience:

  • 130 g odebraného kvásku
  • 450 ml mléka
  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 50 g třtinového cukru
  • 6 lžic chia semínek
  • Špetka soli
  • 1-2 jablka
  • 1-2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • Med k podávání

Postup:

Všechny suroviny na lívanečky smícháme v míse. Promícháme a dáme přes noc do lednice. Ráno vyndáme a necháme 1 hodinu kynout. Poté na teflonové pánvi potřené olejem smažíme pozvolna lívanečky. Když se nám na lívanečku objeví bublinky a těsto je mírně propečené, pak obrátíme na druhou. Mezitím si vykrojíme jablka, nakrájíme na kostičky, přendáme do kastrůlku a posypeme třtinovým cukrem. Pomalu prohřejeme, až se nám cukr rozpustí a obalí jablka. Poté přidáme nasekané ořechy a vše prohřejeme. Lívanečky pak podáváme se zkaramelizovanými jablky a ořechy se lžičkou medu.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *