Kváskové krekry se sezamem a chia

Kváskové pečení je pro mě pořád tak trochu záhada, ale pomalu se snažím dostat do jeho tajů. Jedním takovým úskalím bylo i omlazování kvásku. Při omlazování kvásku však při jeho odebírání vzniká kvásek, který ovšem nemá tolik síly, aby rozkvasil chleba. Nechala jsem se inspirovat v jedné skvělé skupince kváskového pečení a využila odebraný kvásek k upečení skvělých, křupavých krekrů.

Kváskové krekry se sezamem a chia

Počet porcí: 2 plechy

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience:

  • 250 g odebraného kvásku
  • 25 g olivového oleje
  • 20 g slunečnicového oleje
  • 5 g soli
  • 20 g sezamového semínka
  • 20 g chia semínka
  • 125 g špaldové mouky

Postup:

V míse smícháme kvásek, oba oleje, semínka, sůl a promícháme. Přidáme prosátou mouku a propracujeme v těsto. Na pomoučeném vále nebo na silikonové podložce si vyválíme těsto. Doporučuji vyválet na co nejtenčí (čím tenčí, tím ve výsledku křupavější). Pomocí rádelka pak rozdělíme těsto na malé čtverečky, které propícháme vidličkou. Krekry přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut a po této době tak otočíme plech a pečeme dalších 10 minut.

Inspirace: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210359263204605&set=p.10210359263204605&type=3&theater&

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *