Květáková omáčka s koprem

Měla jsem k dispozici hezký květák a tak jsem se rozhodla využít jej do omáčky. Zvolila jsem smetanovou, protože květák sám o sobě nemá zas tak výraznou chuť, a aby byla omáčka něčím zajímavá přidala jsem do ní kopr. Spojení květáku a kopru je více než chutné a tato omáčka se již nemusí zahušťovat, protože to obstará právě květák. Nejoblíbenější je u nás s bramborem a vařeným vejcem.

Květáková omáčka s koprem

Ingredience

  • 40 g čerstvého kopru
  • 450 g květáku
  • 1 cibule
  • olej
  • kelímek smetany na vaření (200ml) (pro abkm používám sójovou smetanu alpro)
  • vývar
  • ocet a cukr dle chuti
  • hrubozrnná sůl
  • čtyřbarevný pepř

Postup

V kastrolu si rozehřejeme oleji, do něj přihodíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme poté přidáme a na drobné růžičky obraný květák a vše osmahneme. Podlijeme vývarem tak, aby byl květák ponořený. Vaříme do změknutí cca 10 minut. Poté květák s cibulkou umixujeme dohladka mixérem, zjemníme smetanou a provaříme. Nakonec přidáme na jemno nasekaný kopr, dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Podáváme např. s bramborem a natvrdo uvařeným vejcem.

Inspirace: http://mamavkuchyni.cz/koprovka-zahustena-kvetakem-od-9-mesicu-2/

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *