Melounové gaspacho

Polévka nemusí být nutně jen teplá. Mám tu pro vás vyloženě jednu letní, kdy je vedro k padnutí. Je to melounové gaspacho, tedy studená zeleninová polévka, která skvěle spojí všechny chutě zeleniny a meloun je tam více než příjemný.

Melounové gaspacho

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

  • 1 hrnek melounové dužiny (cca 1/8 melounu)
  • 1 malá žlutá cuketa
  • ½ červené papriky
  • ¼ salátové okurky
  • ½ červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťávu z ½ citrónu
  • Hrst lístků bazalky
  • Hrst lístků koriandru
  • Pár kostek ledu
  • Hrubozrnná sůl
  • Čtyřbarevný pepř

Postup:

Zeleninu si nakrájíme na menší kousky (trochu od každé zeleniny si dáme stranou na ozdobu před servírováním) a vše dáme do mixéru, přidáme bazalku, koriandr, olivový olej, citrónovou šťávu, osolíme, opepříme a  rozmixujeme. Doporučuji takový mixér, který zvládne i ledové kostky, protože ty přidáme na konec a ještě trochu pomixujeme. Jakmile je vše rozmixováno, ochutnáme a pokud je třeba tak dochutíme solí a pepřem.

Hotové gazpacho podáváme chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.

Inspirace: http://fresh.iprima.cz/recepty/melounove-gazpacho

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *