Mrkvánky s povidly

Už dlouho jsem je měla v merku, ale jako by se na ně pořád nedostávalo. Jsou to mrkvánky. Když jsem od své maminky dostala domácí povila, věděla jsem, že nadešel ten správný čas, se do nich pustit. Kombinace mrkvového těsta s povidly byla opravdu skvělá a první nedočkavci stáli u trouby a nemohli se dočkat, až bude hotovo.

Mrkvánky s povidly

Počet porcí: cca 30 kusů (kolečko o průměru cca 6cm)

Doba přípravy: 20 minut + 30 minut na vychlazení těsta (nemusí být)

Ingredience:

  • 250g špaldové mouky (typ 630)
  • 125g másla
  • 125g mrkve
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
  • náplň (já použila domácí povidla)
  • cukr na poprášení

Postup:

Mrkev si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na pyré. Poté přidáme mouku, prášek do pečiva a přidáváme máslo a propracujeme v těsto. Pokud pracujeme rychle, tak není třeba dávat těsto vychladit (pokud se vám máslo už hodně povolilo, stačí těsto zabalit do potravinové folie a na cca 30 minut, dát do lednice) a můžeme rovnou vyválet na placku (já válela přes potravinovou fólii). K vykrajování jsem použila kolečko (formu na mušličky) a pomocí ní pak tvořila mušličky (doprostřed jsem dávala domácí povidla). Lze i vykrojit rádélkem, dát doprostřed náplň, přehnout buď na trojúhelník neb obdelník a pomocí vidličky „slepit“ strany k sobě. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů (horký vzduch) cca 15 minut. Ještě chladné posypeme cukrem.

Inspirace: http://www.brydova.cz/2015/10/04/mrkvanky/

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *