Nádivka s tofu a medvědím česnekem

Druhou věcí, která u nás na Velikonoce nechybí, je nádivka. Dělá se většinou s masem, ale tentokráte jsem udělala i její bezmasou variantu, a to s uzeným tofu. Nádivka je lehká, a díky uzenému tofu i krásně navoněná. Ten, kdo má rád klasiku tak může samozřejmě místo tofu použít maso. Prostě každý dle svého gusta.

Nádivka s tofu a medvědím česnekem

Počet porcí: 2-3 (forma o rozměrech 25 x 13 x 6 cm)

Doba přípravy: 50 minut

Ingredience:

Postup:

Nejprve si nakrájíme na kostičky toastový chleba a dáme stranou. Špenát a medvědí česnek si propláchneme a pořádně vysušíme a nasekáme. Jarní cibulku si nakrájíme na kolečka. V pánvi si rozpálíme trochu tuku a na něm pak osmahneme jarní cibulku a nasekaný špenát s medvědím česnekem. Necháme zchladnout. Tofu (či maso) si nakrájíme na stejně velké kousky. Vejce si rozdělíme na bílky, které ušleháme dotuha a žloutky, které si v míse utřeme společně s poveleným tukem a špetkou soli. Mléko dáme so misky a vsypeme muškátový oříšek a promícháme.

Formu si vyložíme pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do velké mísy dáme nakrájený toastový chleba, zalijeme směsí mléka a muškátového oříšku a rychle promícháme. Poté přidáme nakrájené tofu (nebo maso), směs jarní cibulky, baby špenátu a medvědího česneku, dále přidáme utřené máslo se žloutky a vše promícháme. Nakonec zapracujeme opatrně bílky a směs dáme do připravené formy. Pečeme na 180 stupňů cca 40-45 minut dozlatova. Upečenou nádivku vyndáme z trouby necháme zchladnout a krájíme na silnější plátky. Můžeme podávat k masu nebo jen samotnou třeba s vejcem či salátem.

Inspirace: https://www.kucharkaprodceru.cz/velikonocni-nadivka/

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *