Omeleta s černou ředkví, červenou cibulí a koriandrem

Někdy jsou rána, kdy člověk nemusí tolik pospíchat a má čas udělat si, a hlavně vychutnat, teplou snídani. Pro tyto chvíle jsou ideální omelety. Vaječný základ a pak už je to jen na vás jak si ji připravíte. Někdo má rád se šunkou, jiný se sýrem a já ráda zkouším nové chuti a kombinace, tak vznikla i chuťově zajímavá a chutná omeleta s černou ředkví, červenou cibulí a koriandrem.

Omeleta s černou ředkví, červenou cibulí a koriandrem

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 1 střední černá ředkev
  • 1 střední červená cibule
  • 4 vejce
  • Hrubozrnná sůl
  • Vícebarevný pepř
  • Hrst koriandru
  • Olej

Postup:

Nejprve si oloupeme ředkev a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Posypeme solí a necháme, aby ředkev pustila vodu. Mezitím si oloupeme a nakrájíme červenou cibuli. Cibuli nakrájíme na kolečka. V míse si rozmícháme vejce, osolíme je a opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Ředkev si přes sítko vymačkáme. Na pánev si rozpálíme trochu oleje a vymačkanou ředkev na něm krátce orestujeme. Poté ji rovnoměrně rozprostřeme na pánvi a zalijeme směsí vajec a cibule. Necháme opékat a jakmile začne omeleta zespoda hnědnout, tak ji opatrně obrátíme a ještě krátce opečeme. Na závěr můžeme posypat čerstvým koriandrem, a pokud máme ještě zbytkem ředkve či cibule. Podáváme s pečivem.

Inspirace: http://www.apetitonline.cz/recepty/4833-omeleta-s-cernou-redkvi.html

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *