Oslaďte si konec prázdnin, aneb je snadné si vyrobit zmrzlinu doma

Oslaďte si konec prázdnin, aneb je snadné si vyrobit zmrzlinu doma

Měla jsem možnost testovat zmrzlinovou směs od Dr. Oetker (vanilkovou a čokoládovou), ze které si můžete sami doma připravit zmrzlinu dle své chuti. Ovocné zmrzliny mám ráda z klasického rozmixovaného ovoce. Z těchto směsí si však můžete doma připravit smetanové a „vylepšit“ si je dle vaší chuti. S dětmi jsme se vrhli na přípravu vanilkové a vylepšili jí borůvkami a čokoládové s další porcí čokolády.

  

Na zadní straně sáčku se směsí najdete návod jak zmrzlinu připravit a čím ji případně ještě vylepšit. Nicméně pokud jde o vylepšení tak fantazii se meze nekladou. K přípravě nepotřebuje nic víc než 150 ml vychlazeného plnotučného mléka (pro ty co se nebudou žinýrovat lze použít i kaloricky vydatnější smetanu, aby zmrzlina byla opravdu smetanová), vyšší nádobu, šlehač a něco čím si svoji zmrzlinu vylepšíte např. bobulovité ovoce, porci čokolády nebo oblíbených sušenek.

Vychlazené mléko dejte do vyšší nádoby, vsypte do ní směs a šlehejte na nejvyšším stupni cca 3 minuty. Směs nabude, nakonec přidejte, co máte rádi, u nás jsou to borůvky a čokoláda. Zmrzlinu není třeba již nikterak přislazovat. Promíchejte a pak směs přelijte do nádoby s víčkem. Já jsem použila plastovou, vršek jsem uhladila stěrkou a pak nádobu zavřela. Dle doporučení dejte zmrzlinu na 30 minut do lednice a pak minimálně na 5 hodin do mrazáku. Pochutnali jsme si tedy na vanilkové s borůvkami a čokoládové s čokoládou, a to v misce nebo pro děti v atraktivnějším podání v kornoutu.

  

Pokud si tedy chcete, osladit konec prázdnin můžete se s dětmi pustit do její přípravy doma. Více informací o dvou zmrzlinových novinkách od Dr. Oetker najdete na www.oetker.cz

Ala

Dobroty do bříška

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *