Plněné papriky na pečených rajčatech

Výhodou plněných paprik je, že si je můžete naplnit dle své chuti a aktuálního obsahu spíže či ledničky. Proto jsem dnes zvolila trochu jinou náplň než klasickou masovou směs. Což samozřejmě nevylučuje, abyste si některé suroviny nahradili tak, aby vyhovovali vašim požadavkům. Takto naplněné papriky jsou rychlým lehkým jídlem, které dáte v jednom pekáčku do trouby a už se nemusíte o víc starat.

Plněné papriky na pečených rajčatech

Počet porcí: 2-3

Doba přípravy: 35 minut

Ingredience:

  • 6-8 papriky (já použila dlouhé, bílé)
  • 1 balení sýru mozzarela
  • 1 balení uzeného tofu (180g) (lze bez problému nahradit houbami nebo klasicky mletým masem)
  • 2 vejce
  • 2 lžičky koření lze použít bazalku, oregáno či majoránku
  • hrubozrnná sůl
  • více barevný pepř
  • olivový olej
  • 4-5 rajčat
  • 1 cibule

Postup:

Nejprve si očistíme papriky. Odkrojíme vršek papriky (nevyhazujeme jej, necháme si jej na přiklopení papriky), a vydlabeme semínka. Poté si nakrájíme rajčata a cibuli na kolečka. V míse si na hrubém struhadle nastrouháme sýr mozzarela a uzené tofu. Přidáme bylinky dle našeho výběru (já použila provensálské koření), osolíme, opepříme a přidáme vejce. Směs promícháme, aby se vše spojilo dohromady. Rozpálíme si troubu na 230 stupňů. Nachystáme si zapékací mísu a vytřeme si ji olivovým olejem. Na dno mísy pak poklademe kolečka cibule a rajčat, pokapeme olivovým olejem a posypeme bylinkami. Mírně promícháme. Poté si vezmeme papriky a naplníme je sýrovou směsí s tofu. Jakmile máme papriky naplněné, položíme je na rajčata a cibuli a pokapeme olivovým olejem. Můžeme je ještě mírně osolit a opepřit. Vše podlijeme trochou vody. Pečeme cca 25-30 minut. Pokud nám plnící směs zbude, je možné ji využít i jako přílohu, kdy si vezmeme malou zapékací mističku, vymažeme si ji a dáme do ní plnící směs, kterou jsme předtím doplnili ještě o kousky rajčete. Pečeme společně s paprikami a pak můžeme podávat společně.

Pečené papriky podáváme např. s rýží, pečivem či pokud nám zbyla plnící směs, tak s její zapečenou podobou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *