Polévka z jarních cibulek a tymiánu

Polévka z jarních cibulek je lahodná, rychlá a plná vitamínů, protože ji nevaříte dlouho. Díky jarní cibulce má polévka specifickou chuť, krou ještě zvýrazníte, pokud přidáte trochu červeného vinného octa. Pokud se tedy chcete naladit na jarní vlnu, je tato polévka dobrou volbou.

Polévka z jarních cibulek a tymiánu

Počet porcí: 2-3

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 1 svazek jarních cibulek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • oříšek másla
  • 1 malá (syrová) brambora
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 1/2 lžičky červeného vinného octa
  • 1 lžička sušeného tyminánu
  • 1 stroužek česneku
  • hrubozrnná sůl
  • čtyřbarevný pepř
  • toust k podávání

Postup:

V hrnci si rozehřejeme olej s máslem, přidáme pouze bílé části nakrájené cibulky a pomalu opékáme asi tak pět min. Poté přidáme najemno nastrouhanou bramboru a opět restujeme. Po chvíli zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, česnek, tymián a dobře provaříme. Nakonec přidáme nakrájené zelené části cibulek, které lehce povaříme. Na závěr přidáme čajovou lžičku octa pro výraznější chuť polévky.

Vše rozmixujeme dohladka. Servírujeme např. s opečeným toustem a sekanou jarní cibulkou, můžeme zakápnout extra panenským olivovým olejem.

Inspirace: http://ona.idnes.cz/polevka-z-jarni-cibulky-catni-chutney-salat-z-jarni-cibulky-a-jablek-1pw-/recepty.aspx?c=A150615_223653_recepty_haa

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *