Pop cakes nepečené

Jsou neskutečně vábivé a i já jsem jim dnes podlehla. Ano, mám na mysli pop cakes neboli dortík na špejli. Odpoledne se chystáme přát k narozeninám a pětiletý oslavenec bude určitě potěšen. Neměla jsem čas vyloženě něco péct, tak jsem se rozhodla pro nepečenou variantu pop cakes, nejsou úplně raw, tak na půl cesty, ale hlavní je, že chutnají.

Pop cakes nepečené

počet porcí: 10 kusů

doba přípravy: 10 minut + 45 minut chlazení

Ingredience:

měrkou je polévková lžíce (je třeba toto zohlednit s ohledem na vaši velikost lžíce)

  • 5 polévkových lžic nesířených brusinek
  • 5 polévkových lžic mandlových plátků
  • 5 polévkových lžic ovesných vloček
  • 2 zarovnané polévkových lžic kakaa
  • 1 zarovnaná polévková lžíce kokosového oleje
  • 2 zarovnané polévkové lžíce medu
  • 1 čajová lžička skořice
  • cca 80 g vysokoprocentní čokolády
  • zdobení dle vaší chuti a fantazie (barevné, bílé zdobení, nasekané ořechy, nebo sušené ovoce)
  • tyčinky k lízátkům nebo dřevěné špejle

Postup:

Bohužel nemám food procesor, takže jsem použila obyčejný tyčový mixér. Nejprve jsem si rozmixovala ovesné vločky, pak mandlové plátky, brusinky. Vše nasypala do mísy a přidala povolený kokosový olej, med a skořici. Vše propracovala do hmoty, ze které jsem odebírala kousky a dělala z nich kuličky. Takto hotové jsem dala na 5 minut do lednice a mezitím jsem si ve vodní lázni rozehřála čokoládu. Poté jsem tyčinku od lízátka namočila do čokolády a nasadila na ni kuličku.

Opět jsem dala cca 10 minut do lednice, aby čokoláda zatuhla a tyčinka držela na kuličce. Poté už jen vyndat z lednice a kuličky namáčet v čokoládě (buď celé nebo jen polovinu). Pak párkrát s namočeným lízátkem klepnout o mísu, kde jsme jej máčeli, aby čokoláda okapala a posypat zdobením. Doporučuji hotová lízátka zapíchat do zdobící hmoty (nebo kusu polystyrenu) a dát minimálně na půl hodiny do lednice.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *