Řepová zelňačka se zázvorem

V letních dnech nám na oběd mnohdy stačí husté polévky. Chtěla jsem vyzkoušet nějakou novou a tak jsem vyzkoušela kombinaci červené řepy, červeného zelí a voňavého koření, a to koriandru a zázvoru. Tato polévka vás rozhodně zasytí a udělá dobře v bříšku.

Řepová zelňačka se zázvorem

Počet porcí:4

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience:

  • ½ hlávky červeného zelí
  • 1 velká červená řepa
  • 2 červené cibule
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 l vývaru
  • hrubozrnná sůl
  • čtyřbarevný pepř
  • olej
  • zakysaná smetana (pro bezmléčnou variantu můžeme použít např. sojový jogurt)
  • nasekané vlašské ořechy

Postup:

Ve vyšším hrnci si rozpálíme olej. Cibule nakrájíme najemno a dáme do hrnce zesklovatět pak přidáme koření (zázvor a koriandr), stáhneme plamen a promícháme koření a cibulku. Po chvilce přidáme na menší kousky nakrájené zelí, červenou řepu. Zalijeme vývarem a vaříme cca 35 minut. Tak 10 minut před koncem vaření, přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru a provaříme. Poté si část zeleniny dáme stranou a směs rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zbývající částí zeleniny a trochou zakysané smetany a posypeme drcenými ořechy.

Inspirace: http://mlsnakockablog.cz/polevka-z-cerveneho-zeli-cervene-repy-a-zazvoru/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *