Řepovo bramborové noky s petrželkovým pestem

Červená řepa v dětství nepatřila k mé oblíbené zelenině, přisuzuji to především školní jídelně a nakládané řepě, co nám tam podávali. Během vaření jsem si ji ovšem velmi oblíbila a řekla bych, že se u nás vyskytuje v podstatné ředě jídel. Dnes mě zaujal recept na její využití v nocích tak jsem se rozhodla, že je také vyzkouším a byly parádní.

Řepovo bramborové noky s petrželkovým pestem

Počet porcí: 2 -3

Dobra přípravy: 45 minut

Ingredience:

Noky:

  • 330 g brambor (4-5 menších brambor)
  • 230 g červené řepy (2 menší řepy)
  • 1 vejce
  • sůl
  • cca 1 hrnek špaldové celozrnné mouky

pesto:

  • 2 hrsti petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • hrubozrnná sůl
  • vícebarevný pepř
  • 15 g mandlí (loupené, plátky)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 15 g parmazánu

Postup:

Nejprve si uvaříme doměkka brambory a červenou řepu (můžeme vařit společně, vaříme ve slupce). Poté necháme vychladnout a následně na jemném struhadle nastrouháme jak brambory tak i řepu. Přidáme sůl, vejce a mouku. Vypracujeme těsto (je docela lepivé, pokud lepí hodně přidejte mouku). Dáme si vařit větší hrnec s vodou a do osolené vroucí vody dáváme nočky, které tvoříme pomocí dvou malých lžiček. Jakmile noky vyplavou, jsou hotové (trvá to cca 2 minutky).

Petrželkové pesto si uděláme tak, že  všechny ingredience (petrželka, česnek, sůl, pepř, mandle, nastrouhaný parmazán) dáme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru mixujeme dohladka a přiléváme olivový olej.

Uvařené noky nandáme na talíř a servírujeme s petrželkovým pestem, posypané plátky mandlí a případně ještě nasekanou petrželkou.

Inspirace: http://www.delicious-blog-lucie.cz/2013/02/gnocchi-z-cervene-repy-s-petrzelkovym.html

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *