Rýžový salát s červenou řepou, mrkví a sezamovým semínkem

Poslední dobou jsem se přistihla, že do svého jídelníčku zařazuji i potraviny, které jsem dříve vlastně ani moc nemusela. Jednou takovou potravinou je červená řepa. Tak nějak jí prostě začínám přicházet na chuť. Červená řepa má všestranné využití, a to jak při vaření, tak i při pečení. Dnes jsem našla odvahu a zkusila jsem její syrovou podobu, a to v salátové podobě.

Rýžový salát s červenou řepou, mrkví a sezamovým semínkem

počet porcí: 2
doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

Postup:
Nejprve si uvaříme rýžovou směs dle návodu na obalu, tedy vaříme v osolené vroucí vodě (v poměru (3/4 hrnku rýžové směsi na 1 hrnek vody), a to 15-17 minut (do změknutí rýže). V případě potřeby vodu dolijeme. Po uvaření přebytečnou vodu slijeme a necháme pod pokličkou odpočinout. Mezitím si na nudličky nakrájíme mrkev a červenou řepu (lze podávat zeleninu syrovou nebo pokud  máte raději, tak vařenou, já podávala syrovou). V misce si smícháme olivový olej, med a šťávu z citrónu. Zchladlou rýžovou směs smícháme s nasekanou mrkví a červenou řepou, přidáme nasekané lístky máty, osolíme, opepříme, promícháme. Na závěr přelijeme zálivkou, promícháme. Před servírováním posypeme sezamovými semínky a lístky máty.

    

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *