Salát z červené řepy a černé ředkve

Saláty preferuji hlavně v létě, ale tento salát se k podzimu prostě hodí. Jednak je ze surovin, které právě na podzim sklízíme ze zahrádek a jednak je v něm plno vitamínů, které každý v podzimním počasí uvítá. Není nikterak složitý a doslova za pár minut máte hotovo a můžete si pochutnávat na vitamínové bombě díky červené řepě a černé ředkvi.

Salát z červené řepy a černé ředkve

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 2 střední červené řepy
  • 1 černá ředkev
  • Hrst vlašských ořechů
  • Půl hrsti hrozinek
  • Celerová nať
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky medu
  • Hrubozrnná sůl
  • Vícebarevný pepř

Postup:

Nejprve si očistíme řepu i ředkev a pak si je nakrájíme na přibližně stejné nudličky (komu se nechce krájet, tak může nastrouhat na hrubém struhadle). Poté si připravíme  v misce zálivku na salát, tak že smícháme olivový olej, červený vinný ocet, med a vše prošleháme. Na závěr zálivku dle chuti osolíme a opepříme. Nasekáme si celerovou nať a také vlašské ořechy a hrozinky. Tyto přidáme k nakrájené řepě a ředkvi a vše zalijeme zálivkou. Promícháme a necháme salát vychladit. Podávat jej můžeme samotný nebo jako přílohu.

  

     

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *