Salát z pekingského zelí, mrkve a kopru

V tomto případě bych snad ani nemluvila o vaření. Jde o kombinaci surovin a využití jejich chutí, ale třeba se Vám rychlá varianta salátu, který je díky své jednoduchosti rychlý a ve výsledku moc dobrý, bude hodit. Na podzim salátům moc nefandím, ale tento si dělám moc ráda. Jak už bylo zmíněno je velice rychlý a přidaná hodnota v pobě vitamínů se Vám na podzim bude zajisté hodit.

Salát z pekingského zelí, mrkve a kopru

Počet porcí:3-4

Dobap řípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 1 hlávka pekingského zelí
  • 2 velké (nebo 3 střední) mrkve
  • 6-7 snítek kopru
  • hrubozrnná sůl
  • vícebarevný pepř

zálivka:

  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce medu
  • kousíček (1-2 cm) najemno nasekaného zázvoru

Postup:

Nejprve si nachystáme zálivku, kdy všechny ingredience dáme do velké mísy a pak prošleháme metličkou, aby se všechny ingredience propojily, pokud vám nevadí zázvor, doporučuji do zálivky kousíček nasekat. Pak už si jen najemno nasekáme omyté a osušené pekingské zelí, nahrubo nastrouháme mrkev. Zelí a mrkev pak přidáme k zálivce a promícháme. Nasekáme si snítky kopru a přidáme do salátu. Promícháme a podle chuti dosolíme a dopepříme. Salátek lze podávat samotný např. s oblíbeným pečivem nebo jako přílohu k masu.

Inspirace: https://www.labuznik.cz/recept/bezva-salat-z-cinskeho-zeli/

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *