Smetanová pomazánka s tofu a lahůdkovým droždím

Pomazánky jsou vděčným jídlem. Hodí se jak na snídani, svačinu tak i večeři. Máme doma tak zvané stálice mezi pomazánkami, ale občas se snažím přijít i s něčím novým. Tato pomazánka má prostě něco do sebe a určitě stojí za vyzkoušení. Díky této pomazánce můžete vytvořit i zajímavé jednohubky.

Smetanová pomazánka s tofu a lahůdkovým droždím

Počet porcí: cca 450 g (střední miska)

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

  • 250 g lučiny (smetanového sýra)
  • 100 g přírodního tofu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 jarní cibulka
  • 1 menší mrkev
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • mořská hrubozrnná sůl (namletá)
  • čtyřbarevný pepř (namletý)
  • hrst řeřichy

k podávání oblíbené pečivo

Postup:

Pomazánku si připravíme, když ve větší misce smícháme na jemno nastrouhané tofu, lučinu a bílý jogurt, prošleháme. Poté přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku (bílou část), na jemno nastrouhanou mrkev, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Všechny ingredience promícháme, aby se vše spojilo. Pomazánku pak namažeme na oblíbené pečivo a ozdobíme řeřichou, případně plátky mrkve.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *