Špenátová polévka s kopřivami a medvědím česnekem

Pokud bude chtít nějakou opravdu jarní a především zelenou je tato polévka přímo pro vás. Tato polévka je rychlá, chutná a díky tomu, že do ní přidáte mladé kopřivy a medvědí česnek, není to úplně obyčejná polévka. Hodláte-li se naladit na zelenou vlnu, určitě tuto polévku vyzkoušejte.

Špenátová polévka s kopřivami a medvědím česnekem

počet porcí: 3 – 4

doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 300 g mraženého špenátu (může být i čerstvý)
  • 120 g mladých kopřiv
  • 80 g medvědího česneku
  • 2 středně velké jarní cibulky
  • 200g smetany na vaření  (já použila sójovou, ale lze i klasickou)
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • hrubozrnná sůl
  • čtyřbarevný pepř
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • olej
  • lístky špenátu, rukoly na ozdobení (fialky)

Postup:

Jarní cibulku si na jemno nakrájíme a osmahneme na troše oleje až zesklovatí. Pak přidáme povolený špenát, propláchnutý a nasekaný listový špenát, mladé kopřivy a medvědí česnek. Vše zalijeme vývarem a provaříme (stačí cca 5 minut). Osolíme, opepříme a jakmile je špenát provařený, rozmixujeme vše tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu a opět provaříme. Na závěr přidáme muškátový oříšek a pokud je třeba tak ještě dosolíme nebo opepříme. Podáváme ozdobené lístky špenátu, smetanou a pokud máme třeba i fialkami.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *