Steak s pepřovou omáčkou a zelenými fazolkami se slaninou

Když si chceme s manželem pochutnat, tak máme v oblibě dobře udělaný steak. Oblíbili jsme si hovězí rib eye steak v kombinaci s omáčkou ze zeleného pepře a jako přílohu zelené fazolky se slaninou. Rib eye steak je výborné maso samo o sobě a pokud jej zvýrazníte vhodným kořením vznikne tak dokonalá kombinace.

Steak s pepřovou omáčkou a zelenými fazolkami se slaninou

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 2 plátky rib eye steaků (hovězí steak)
  • olivový olej
  • hrubozrnná sůl
  • vícebarevný pepř
  • koření voňavý steak Kulinář
  • 130 – 140 ml smetany (použila jsem sójovou smetanu)
  • 1 lžička sterilovaného zeleného pepře
  • 2 hrsti zelených fazolek
  • 4 plátky anglické slaniny

Postup:

Nejprve si nachystáme fazolky. Odkrojíme oba konce fazolek, omyjeme je a osušíme. Krátce je povaříme v osolené vroucí vodě, stačí cca 2-3 minuty. Chceme totiž, aby fazolky byly na skus. Nakrájíme si slaninu na kostičky a na pánvi s trochou rozpáleného oleje ji pak osmahneme. Poté přidáme scezené zelené fazolky a vše promícháme a osmahneme. Nakonec osolíme a opepříme.

Steaky si lehce potřeme olejem a posypeme kořením. Poté je na pánvi osmahneme, z každé strany (čas se odvíjí od odleželosti a výšky masa). Steaky si dáme na chvíli stranou. Na výpek si pak přidáme lžičku naloženého zeleného pepře a opečeme. Osolíme, lehce opepříme a zalijeme smetanou. Promícháme a necháme chvíli provařit. Pořád však mícháme.

Steaky podáváme přelité pepřovou omáčkou s fazolkami a slaninou.

   

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *