Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Pokud občas nestíhám vařit nebo prostě jen potřebuji mít chutné jídlo za pár minut, většinou sáhnu po těstovinách a pakliže je po ruce i základ na omáčku, tak máte chutné jídlo doslova za pár minut. Na níže uvedený recept jsem použila suroviny, které si můžete koupit v síti podnikových prodejen La Formaggeria Gran Moravia, kterých je po ČR již 20. Více se o produktech a dalším sortimentu můžete dozvědět zde: www.laformaggeria.com

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Počet porcí: 2-3

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 1 balení těstovin (500g) (např. Fusilli giganti Pasta Jesce)
  • rajčatová omáčka s bazalkou (cca 280 g) (např. Sugo al pomodoro e basilico Parente)
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1-2 lžičky sušené bazalky
  • 1-2 lžičky sušeného oregana
  • olej
  • hrubozrnná sůl
  • více barevný pepř
  • 1 lžička třtinového cukru (pokud vám nevadí kyselost rajčat, tak dávat nemusíte)
  • sýr Grand Moravia
  • čerstvá bazalka k podávání

Postup:

Těstoviny si dáme vařit, dle návodu na obalu. Doporučuji na 100 g těstovin 1 l vody. Jakmile začne voda vařit, tak ji mírně osolte a vložte do ní těstoviny. Promíchejte a na mírném ohni vaříme cca 12 minut.

Mezitím, co se nám těstoviny vaří, tak si oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme si jen najemno. V pánvi si rozpálíme olej a cibuli a česnek osmahneme, ale jen tak dozlatava. Poté přidáme rajčatovou omáčku a sušené bylinky. Osolíme a opepříme. Pokud máte rajčatové omáčky raději sladší, tak přidejte lžičku třtinového cukru. Promíchejte a nechte provařit.

Jakmile jsou těstoviny na skus, tak slijeme přebytečnou vodu. Těstoviny podáváme s rajčatovou omáčkou, posypané nastrouhaným sýrem a nasekanou čerstvou bazalkou.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *