Tuňák s rajčatovým salátem, cibulí a mátou

Pokud chcete vyzkoušet trochu netradiční podobu klasického rajčatového salátu, tak do něj přidejte nasekanou mátu. Chuť máty se skvěle doplňuje s chutí rajčat. Tento salát se skvěle hodí k jakémukoliv masu nebo třeba i k rybě. Tak vyzkoušejte, zda vám tato kombinace bude chutnat.

Tuňák s rajčatovým salátem, cibulí a mátou

Počet porcí: 2

Dobra přípravy: 20 minut

Ingredience:

  • 2 ks steaku z tuňáka
  • hrubozrnná sůl
  • vícebarevný pepř
  • 3-4 velká rajčata
  • 2 cibule
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 červeného vinného octa
  • velká hrst máty

Postup:

Nejprve si připravíme salát. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do větší mísy, aby se nám salát dobře promíchával. Přidáme najemno nasekanou cibuli a nasekanou mátu. Posypeme hrubozrnnou solí a pepřem. Nakonec zalijeme olivovým olejem a červeným vinným octem. Vše dobře promícháme a pokud je třeba tak ještě dochutíme. Salát dáme vychladit do ledničky.

Mezitím, co se nám salt chladí, tak si rozpálíme pánev s trochou oleje. Jakmile je pánev rozpálená tak na ni položíme steak z tuňáka a posolíme a opepříme, opečeme z každé strany cca 1 minutu.

Steak z tuňáka pak podáváme s vychlazeným rajčatovým salátem.

  

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *