Vepřová pečeně na rozmarýnu

Jednoduché avšak efektivní vaření je u nás nejoblíbenější. Přesně tyto požadavky splňuje tento recept. Využila jsem možnost pečícího sáčku, ve kterém je možné péci v troubě jak maso, přílohy nebo zeleninu a vše zůstane krásně šťavnaté.  Když přidáte ty správné bylinky, v tomto případě rozmarýn, a bílé víno určitě si pochutnáte.

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

  • vepřová pečeně (cca 1 kg v celku)
  • 4-6 plátků anglické slaniny
  • 1 kdy malých brambor
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1-2 dcl suchého bílého vína
  • olej
  • hrubozrnná sůl
  • pepř barevný celý
  • 1 velká cuketa
  • 1-2 lžičky grilovacího koření (např. Baby gril)
  • sáček na pečení (např. Fino)

Postup:

Na pánvi si rozpálíme olej a pečeni nejprve osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme, tak aby se maso zatáhlo. Poté dáme pečeni stranou a posypeme ji sušeným rozmarýnem. Pečeni poté obalíme plátky slaniny a omotáme potravinářským provázkem, abychom upevnili plátky slaniny a dvě snítky čerstvého rozmarýnu. Maso máme tedy nachystané.

Malé brambory si i se slupkou omyjeme, osušíme a překrojíme na polovinu, nebo pokud jsou větší tak na čtvrtiny. Do mísy si dáme trochu oleje, brambory, které osolíme a opepříme a promícháme.

Vezmeme si pečící sáček a vložíme do něj nachystané maso. Pro lepší chuť přilijeme k masu 1-2 dcl bílého vína. Sáček uzavřeme a dáme na plech. Do druhého pečícího sáčku si dáme nachystané brambory a uzavřeme. Oba dva sáčky pak dáme vedle sebe na velký plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 60 minut. Ke konci pečení (cca 10 minut před koncem) pak oba sáčky opatrně otevřeme a brambory i maso dopečeme.

Cuketu si omyjeme a nakrájíme na kolečka. Dáme si ji do mísy zakápneme olejem a posypeme grilovacím kořením a solí. Na pánvi ji pak krátce opečeme, jen tak aby zůstala na skus.

Pečeni pak nakrájíme na plátky a podáváme s opečenými brambory a cuketou.

  

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *