Zeleninová rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka je prostě klasika, ale i klasika se dá udělat dle novějších trendů či požadavků na zdravější výživu. Tudíž žádný protlak nebo zahušťování moukou, jde to i bez toho a opravdu chutná. Rajská omáčka si tak tímto vysloužila místo v naší top pětce omáček, a to je co říct.

Zeleninová rajská omáčka s hovězím masem

počet porcí: 4
doba přípravy: 60 minut (vařeno v tlakovém hrnci)

Ingredience:

Postup:

Nejprve si udělejte silný hovězí vývar (ten se při vaření vždycky hodí). Díky tlakovému hrnci to jde snadno. Maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou tak aby bylo maso ponořené a vložíme bobkový list a nové koření a mírně osolíme. Necháme zvolna vařit cca 45 minut. Poté tlakový hrnec opatrně otevřeme, maso vyjmeme (stejně tak i koření) a vývar si dáme stranou. V hrnci si na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, dále mrkev a petržel, tyto zasypeme cukrem, aby zkaramelizovaly (pokud nechceme sladit, lze to i bez cukru). Jakmile má zelenina hnědou barvu přidáme pasírovaná rajčata a promícháme. Poté do směsi vložíme zpět maso, přidáme bobkový list a nové koření, bazalku a zalijeme vývarem (tak aby bylo vše ponořeno) a vaříme ještě cca 10 minut. Poté maso opět vyndáme (stejně tak i koření) a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je třeba tak dosolíme, nebo dosladíme a zakápneme citronem. Omáčka se zahustí zeleninou, tudíž netřeba již dále dohušťovat.

Podáváme s oblíbenou přílohou. U nás jsou to kukuřičné těstoviny.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *